wellness-285589.jpg

Din behandling

Behandlingen anpassas efter dina behov och önskemål. Det vanligaste är att den innehåller behandlande moment och är då både handfast och djupgående, men den kan även vara förebyggande och/eller avslappnande. Om du önskar, avslutas massagen med rådgivning om till exempel stretching och träning.

Din behandling hos Här & Nu

Skräddarsydda behandlingar från topp till tå!

Under din bokade tid har jag fullt fokus på dig och ingenting lämnas åt slumpen. Jag skräddarsyr alltid behandlingen efter dina behov och önskemål. I behandlingarna används ekologiska produkter från C/O Gerd (Jokkmokk) och Ljung of Lapland (Sorsele). Du kan även köpa dessa produkter efter behandlingen.

Mitt mål är att alltid ge dig det lilla extra och att ge en behandling med blandning av djupgående och terapeutiska tekniker blandat med avslappning till en massage med härligt flöde och resultat mot olika problem. Jag försöker hitta orsaken till ditt problem och inte bara lindra symtomet, därför jobbar jag mest med skräddarsydda behandlingar, men det finns även färdiga behandlingar som jag erbjuder. För bästa resultat rekommenderas i regel flera behandlingar (men det kan variera beroende på problem/ mål) samt att göra de hemgångsråd du får efter din behandling.

Jag jobbar efter en holistisk helhetssyn där jag integrerar min kunskap från olika yrkesutbildningar och kurser inom bl a fasciabehandling, käkledsproblem, faceliftmassager, reflexologi, osteopatiska behandlingsmetoder m.m. Jag använder även effektiv apparatur (Deep Oscillation) vid behov/önskemål. Jag driver egen salong sedan 2017.

Vad behandlar man?

Inom många yrkesgrupper får muskler och muskelgrupper jobba statiskt när man sitter eller står i en position och/eller gör enformiga rörelser. Detta leder till att musklerna i exempelvis rygg och nacke blir spända och korta. Till slut bildas det triggerpunkter i muskeln som aktiveras om området inte behandlas eller får vila. När en triggerpunkt har aktiverats så strålar den ut i andra områden som armar och huvud. Spänningshuvudvärk, musarm och "falsk ichias" är en typisk sådan åkomma. 

Personer som tränar mycket och vill ha hjälp med att mjuka upp musklerna och töja dessa har stor nytta av massageterapin. Andra besvär som med fördel kan behandlas är "löparknä", "snapping hip", benhinneinflammation, ryggskott och nackspärr.

Exempel på positiva saker med massage:

  • Gör spända muskler mjuka och elastiska
  • Ökar blodcirkulationen i musklerna
  • Stärker immunförsvaret
  • Har en avslappnande effekt på kroppen
  • Motverkar stress
  • Motverkar spänningar vid smärttillstånd
  • Ökar koncentrationsförmågan
  • Utlöser hormonet oxytocin, kroppens eget ”lugn och ro”-hormon

Reaktioner efter en behandling

Efter en behandling kan man få "träningsvärk" och ömmande muskler och man kan också känna sig lite frusen efteråt. Det beror på att blodtrycket sjunker och att slaggämnen frigörs och vill ut ur kroppen. Drick därför mycket vatten.